Word verspringt regelmatig door EndNote

Op mijn MacBook heb ik er last van dat Word regelmatig verspringt als ik gebruik maak van EndNote citaten. Dit probleem is echter makkelijker op te lossen.

Ik maak gebruik van Word 2016 op macOS Sierra en EndNote X7.

Op het moment dat de verspringing plaats vindt binnen Word, worden de citaten geupdate en verspringt het scherm enkele pagina’s. Dit wordt veroorzaakt door de functie van EndNote die “Instant Formatting” wordt genoemd. Deze functie kun je (tijdelijk) uitschakelen vanuit Word. Hiervoor navigeer je naar het tabblad EndNote en selecteer je in een dropdown menu: “Instant Formatting is Off”, zie ook onderstaande afbeelding.

Op het moment dat je nu een referentie toevoegd zal opvallen dat deze een ander formaat krijgt, namelijk: {Ebert, 2016 #9013}. Dit is tijdelijk. Op het moment dat je weer kiest voor “Instant Formatting is On” worden deze referenties bijgewerkt naar het bekende formaat, bijvoorbeeld: (Ebert, 2016), afhankelijk van de stijl die je hebt gekozen. Dus let erop dat je voor het printen of versturen van je bestand deze optie weer even terug zet zodat alle citaten het juiste formaat krijgen.

N.b.: Het opvallende is dat deze problemen in Windows met Word 2016 niet optreden.