Onvoldoende opslagruimte beschikbaar op Galaxy S5

Al meerdere keren heb ik de melding ‘Onvoldoende opslagruimte beschikbaar’ op de Samsung Galaxy S5 gehad. Als gevolg hiervan lukt het vaak niet om updates voor apps te installeren.

Onvoldoende opslagruimte

Naast het verwijderen van onnodige bestanden op de interne sd kaart, kan het vaak helpen om de cache te legen. Na enige tijd kan het voorkomen dat hier enkele GB’s aan cache is verzameld en kan deze relatief eenvoudig opgeschoond worden.

Ga hiervoor naar het instellingen menu. Onder het kopje Systeem vind je de knop Opslag tegen, kies hiervoor. Je krijgt nu het overzicht Opslaginstellingen hier zie je de verdeling van de gebruikte opslagruimte. Het laden van dit overzicht kan enige tijd duren.

Opslaginstellingen

Je zult ook een hoeveelheid storage bij Cachegegevens staan. Door te klikken hierop, krijg je een melding om de cache te schonen. Kies hiervoor en je cache wordt geschoond. Hierna heb je weer enige ruimte beschikbaar om bijvoorbeeld updates te kunnen installeren.

Deze actie kun je bijvoorbeeld eens per maand herhalen, om onnodige cache gegevens te schonen.

Update: Indien je gebruik maakt van een SD-kaart, lees dan het volgende bericht om je SD-kaart ook echt voor Apps in te zetten: Onvoldoende opslagruimte Samsung Galaxy S5 – SD-kaart slim inzetten.