Gratis https certificaat met Synology DSM 6

Let’s Encrypt is hard op weg om het internet veiliger te maken door gratis https certificaten uit te delen. Tot nu toe waren er eigenlijk alleen betaalde alternatieven beschikbaar, waar je een certificaat voor je domein moest kopen. Let’s Encrypt biedt daarentegen nu een gratis certificaat aan wat dit ook mogelijk maak. Met de komst van DSM 6.0 is het ook nog een makkelijker gemaakt voor Synology gebruikers om hiervan gebruik te maken. Hier een korte uitleg hoe je dit in kunt stellen.

Om hiervan gebruik te maken moet je zorgen dat in je router poort 80 met TCP enabled doorgestuurd staat naar je Synology NAS. Er wordt hier verder niet op ingegaan hoe je dient in te stellen, maar met wat Google werk en het type van je router kom je waarschijnlijk al een heel eind.

Eenmaal ingelogd op je Synology NAS moet je zorgen dat Web Station staat geïnstalleerd. Dit is een vereiste om het certificaat werkend te krijgen.  Mocht dit nog niet het geval zijn dan kun je navigeren naar Package Center -> Alles -> Web Station. Zorg dat deze geïnstalleerd is.

2016-04-12_19-43-44

Om het certificaat te installeren ga je naar Configuratiescherm -> Beveiliging en selecteer je het tabblad Certificaat. Mogelijk heb je hier al een standaard certificaat staan, maar dit is niet erg. Kies hier voor de optie Toevoegen.

2016-04-12_19-45-34

Kies vervolgens de optie Een nieuw certificaat toevoegen en klik op volgende.

2016-04-12_19-46-26

Kies nu de derde optie in het rijtje, namelijk Krijg een certficaat van Let’s Encrypt en klik op volgende.

2016-04-12_19-47-49

 

Vul vervolgens het domeinnaam in wat je al geregistreerd dient te hebben. Standaard kun je bij Synology je eigen domein.synology.me gratis aanmaken. Die dien je hier op te geven. En geef tevens een geldig e-mailadres op. Klik vervolgens op toepassen.

2016-04-12_19-49-16

Als alles goed is gegaan zie je even later je domein in het lijstje terug.

2016-04-12_19-51-41

Het certificaat heeft standaard een geldigheid van drie maanden, maar schijnt automatisch verlengd te worden.

2 reacties:

 1. Hallo,

  Leuk artikel. Moet je nadat je het domein in het lijstje ziet, dat niet selecteren en Configure kiezen …en in de dropdown het nieuwe certificaat kiezen ipv die van synology.com ?

  Overigens ik heb mijn synology.me domein ook via de bovenstaande instructies doorgevoerd , maar het werkt niet als ik https://.synology.me uitvoer. Onvelige verbinding. http://.synology.me werkt wel. Enig idee ?

  1. Hallo Bart,

   Door inderdaad op configureren te klikken kun je selecteren voor welke services het certificaat de juiste is. Ik merkte overigens dat default deze bij mij niet goed stonden, maar hij wel het juiste certificaat pakte.

   Kun je zien welk certificaat gebruikt wordt als je naar jou https://.synology.me gaat?

   Ik kan mij ook voorstellen dat een reboot van de NAS helpt, mocht je dat nog niet geprobeerd hebben.

Reacties zijn gesloten.