Verwijderen Bittorrent Sync 2.0 OSX 10.10 Yosemite

Al enige tijd gebruik ik op mijn Synology NAS en op mijn Windows pc’s Bittorrent Sync 1.4.111, wat prima functioneert en netjes mijn bestanden tussen de verschillende apparaten synchroniseert. Om ook toegang tot deze bestanden te hebben op mijn MacBook besloot ik om hier ook Bittorrent Sync op te installeren. Ondertussen was versie 2.0 uitgekomen en was dat dan ook direct de meest logische versie om te installeren.

Dus zo gezegd zo gedaan. Netjes Bittorrent Sync 2.0 op mijn MacBook met OSX 10.10 Yosemite geïnstalleerd, maar al snel liep ik tegen een issue aan. Nadat ik mijn bestaande synchronisatie keys had ingevoerd, herkende hij wel de oudere versie van Bittorrent Sync (1.4.111), maar wilde hij hier niet mee synchroniseren. Na het nodige zoekwerk en verschillende andere ergernissen over versie 2.0, besloot ik om te downgraden naar 1.4.111. Helaas bleek dit nogal een uitdaging om deze versie volledig verwijderd te krijgen op OSX, maar het is gelukt. Hier de uitleg hoe ik dat gedaan heb.

Sluit eerst de applicatie door in je taakbalk voor ‘Quit Bittorrent Sync‘ te kiezen. Toch wil de applicatie op de achtergrond nog wel eens doordraaien. Zoek daarom in de Activiteitenweergave  naar ‘Sync Finder Extension‘ en ‘CMFSyncAgent‘ stop beide processen.

Ga nu in Finder naar Programma’s en zoek Bittorrent Sync op en kies voor de optie ‘Verplaats naar prullenmand‘. Leeg vervolgens je prullenmand, om de applicatie echt te verwijderen. Indien de applicatie nog niet goed afgesloten was, kan het zijn dat je de volgende melding krijgt.

The item “Bittorrent Sync” can’t be moved to the Trash because some of its plugins are in use.

Indien je bovenstaande melding krijgt, controleer dan nogmaals of de eerder genoemde processen wel daadwerkelijk zijn gesloten. Ook helpt het nog wel eens om een keer opnieuw op te starten.

Helaas zijn we er nog niet, want er bevinden zich nog een aantal referenties naar Bittorrent Sync, waardoor een nieuwe installatie niet zal functioneren. Dus deze moeten we eerst verwijderen. De makkelijkste manier om deze te verwijderen is door een Terminal venster te openen en de volgende commando’s uit te voeren.

rm -R ~/Library/Caches/com.bittorrent.Sync/
rm -R ~/Library/Caches/com.bittorrent.Sync.DumpUploader/
rm ~/Library/Preferences/com.bittorrent.Sync.*
rm -R ~/Library/Application\ Support/BitTorrent\ Sync

Daarnaast kwam ik nog een volgende tegen in de map ‘~/Library/Containers’, met de naam ‘com.bittorrent.Sync’. Zorg dat je deze ook verwijdert inclusief eventuele andere referenties die je daar nog ziet staan. Zorg er ook voor dat je prullenmand geleegd is, zodat zeker alle referenties echt verwijderd zijn. Bij mijzelf wilde de prullenmand niet volledig legen, omdat er nog bestanden in gebruik waren. Daarom is het handig om een keer opnieuw op te starten en dan nogmaals je prullenmand te legen. Start hierna voor de zekerheid nogmaals opnieuw op.

Nu is Bittorrent Sync volledig verwijderd van je OSX installatie en kun je weer de vertrouwde oude 1.4.111 versie installeren. Succes!