Eduroam Open Universiteit

Eduroam is het Wifi-netwerk dat op vele Universiteiten en sommige openbare gebouwen gratis te gebruiken is voor studenten. Hiervoor moet de Universiteit waar je studeert echter wel aangesloten zijn bij de organisatie die achter Eduroam zit, dit kun je hier vinden.

Een van de aangesloten organisaties is de Open Universiteit. Helaas bleek er geen duidelijke handleiding te zijn over hoe gebruik te maken van Eduroam en het connecteren is helaas geen click-and-go.

Als je op bijvoorbeeld je telefoon het netwerk eduroam selecteert krijg je een popup met daarin gegevens die je moet invullen. De instellingen staan standaard al goed, je moet alleen een identiteit en wachtwoord invullen. De identiteit bestaat uit je studentnummer gevolgd door @web.pwo.ou.nl. Het wachtwoord is hetzelfde als wat je ook gebruikt om in te loggen op de website van de Open Universiteit. Dus vul het volgende in:

  • Identiteit: studentnummer@web.pwo.ou.nl
  • Wachtwoord: j3M00i3W@chtw00rd

Hierna heb je verbinding met eduroam.